Baltic Dairy Board pētnieki piedalījās piena nozares konferencē ‘’Piena sastāvdaļu inovācijas‘’ 2017

SIA Baltic Dairy Board pētnieki Ansis Zauers un Armands Vīgants piedalījās 10 Nīderlandes zinātniskās organizācijas NIZO rīkotajā  piena nozares konferencē. Šī gada konferences tēma : ‘’Piena sastāvdaļu inovācijas’’ Piena sastāvdaļas – piena olbaltumvielas, ogļhidrāti un tauki spēlē nozīmīgu lomu lai tiku sasniegta un noturēta produkta nepieciešamā tekstūra, kā arī sensoro īpašību kopums praktiski visos piena produktos.  Piena sastāvdaļas uzlabo produktu uzturvērtību, kā arī labvēlīgi veselību ietekmējošas īpašības, kas padara tos pievilcīgus patērētājiem kā veselīga uztura pienesumu ikdienai. Pieaugot pieprasījumam pēc produktiem ar uzlabotām funkcionālajām un uzturvērtību uzlabojošām īpašībām tiek virzīta akadēmiskā un industriālā zinātne, lai rastu jaunus risinājumus un inovācijas. Šī gada konferencē tika iesniegti 126 referāti mutiskām un plakātu stendu prezentācijām.

Latvijas pētnieki plakātu stendā prezentēja stenda ziņojumu :  ‘’Galakto-oligosaharīdu biosintēze no piena permeāta koncentrāta izmantojot dažādas β-galaktozidāzes’’ kas ietvēra pētījuma rezultātus, kas tika veikts  “Izaugsme un nodarbinātība” 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt privātā sektora investīcijas P&A” 1.2.1.1 pasākuma “Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros” projekta :  “Laktozi saturoša piena un sūkalu permeāta enzimātiskā biokonversija produktos ar palielinātu vērtību“  ietvaros.

IMG_20171003_151937