Baltic Dairy Board pasterizēts saldais krējums (krējums) tiek pagatavots no simtprocentīga svaigpiena, izmantojot centrbēdzes atdalīšanas procesu, tas nesatur ģenētiski modificētus organismus (ĢMO). Krējuma izejviela – svaigpiens – tiek iepirkts tikai no Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzībā esošām un atzītām zemnieku saimniecībām.
Krējums sniedz pārtikas produktiem bagātīgāku garšu un padara biezāku to struktūru. Krējums tiek izmantots tādu piena produktu ražošanā kā jogurts, skābais krējums, krēmsiers, biezpiens un saldējums. No tā var iegūt arī putukrējumu, ko izmanto desertos un konditorejas izstrādājumos.
Baltic Dairy Board krējums tiek ražots ievērojot stingras HACCP prasības un ir Kosher sertificēts.
Kvalitātes rādītāji:
Sensorie rādītāji:
Krāsa |
Gaiši dzeltena |
Garša/ Smarža |
Svaiga, neitrāla, bez blakus piegaršas un smaržas |
Konsistence |
Viendabīga |
Ķīmiskie rādītāji:
Tauki % |
38 – 42 |
Olbaltumvielas % |
Ne zemāk kā 1,7 |
Skābums, pH |
6,6 – 6,8 |
Titrējamais skābums,T0 |
10 – 14 |
Blīvums (+200C), kg/m3 |
Ne zemāk kā 980 |
Inhibitorvielas/ Antibiotikas |
Nav pieļaujamas |
Peroksidāze |
Negatīva |
Mikrobioloģiskie rādītāji:
Baktēriju kopskaits KVV/1ml |
≤ 10 000 |
Enterobacteriaceae skaits KVV/1ml |
<10 |
Koliformas, KVV/ml |
<10 |
E.coli KVV/ml |
<10 |
Listeria monocytogenes, 125 ml |
Nav pieļaujamas |
Salmonellas spp 125 ml, |
Nav pieļaujamas |