Piena permeāts ir izgatavots no svaiga pasterizēta vājpiena, zemas temperatūras filtrācijas procesā, atdalot no tā olbaltumvielas. Piena permeāta sastāvs ir līdzīgs sūkalu permeātam, tā kā šis produkts tiek iegūts tieši no piena, ar mazākiem pārstrādes soļiem, tam ir atšķirīga garša.

Piena permeātu izmanto piena un gaļas produktu, konditorejas izstrādājumu un sportistu dzērienu ražošanā.

Kvalitātes rādītāji:

Sensorie rādītāji:

Krāsa Zaļgani-dzeltena
Garša/ Smarža Nedaudz salda
Konsistence Homogēns šķidrums

Ķīmiskie rādītāji:

Tauki % Max. 0,1
Olbaltumvielas % Max. 0,55
Skābums pH 6,1 – 6,4
Sausna % 16 – 21
Laktoze % 15 – 20
Inhibitorvielas/ Antibiotikas Nav pieļaujamas

Mikrobioloģiskie rādītāji:

Baktēriju kopskaits KVV/1ml ≤ 10 000
Enterobacteriaceae skaits KVV/1ml <10
Koliformas, KVV/ml <10
E.coli KVV/ml <10
Staphylococcus aureus KVV/ml <10
Salmonellas spp 125 ml, Nav pieļaujamas
Listeria monocytogenes, 125 ml, Nav pieļaujamas