Svaigpiens ir termiski neapstrādāts pārtikas produkts, ko Baltic Dairy Board iepērk tikai no atzītiem un Pārtikas un veterinārā dienesta uzraudzībā esošiem piena ražotājiem un piena uzpircējiem Baltijā.

Svaigpiena ieguves procesā tiek ievērotas higiēnas un piena nekaitīguma prasības. Zemnieku saimniecībās, kas ražo svaigpienu, regulāri  tiek veikta dzīvnieku veselības, labturības, dzīvnieku barības, kā arī blakusproduktu, kas nav paredzēti cilvēku patēriņam, aprites uzraudzība.

Kvalitātes rādītāji:

Sensorie rādītāji:

Krāsa Balta vai balta ar gaiši dzeltenu nokrāsu
Garša/ Smarža Raksturīga svaigam pienam, bez citām garšām, smaržām un piegaršām
Konsistence Viendabīgs šķidrums bez mehāniskiem, ūdens u.c. piemaisījumiem un nogulsnēm

Ķīmiskie rādītāji:

Tauki % min 4,0
Olbaltumvielas % min 3,0
Blīvums (pie 200C temp.) kg/m3 ne zemāk kā 1028
Sasalšanas temp., C0 ne augstāk kā -0,516
Skābums pH 6,50 – 6,80
Titrējamais skābums, 0 T 16 – 18
Inhibitorvielas/ Antibiotikas Nav pieļaujamas

Mikrobioloģiskie rādītāji:

Baktēriju kopskaits KVV/1ml ≤ 100 000
Somatisko šūnu skaits /1ml ≤  400 000
Listeria monocytogenes, 25 ml Nav pieļaujamas
Salmonellas spp., 25 ml Nav pieļaujamas