Vājpiena koncentrāts tiek iegūts apgrieztās osmozes ceļā, koncentrējot vājpiena sausnu un daļēji atdalot ūdeni.
Vājpiena koncentrātu izmanto piena un gaļas produktu, konditorejas izstrādājumu, un piena dzērienu ražošanā.
Kvalitātes rādītāji:
Ķīmiskie rādītāji:
Tauki % | max 0,3 |
Olbaltumvielas % | min 6,5 |
Olbaltumvielu saturs sausnā % | min 34 |
Skābums pH | min 6,3 |
Sausna % | min 19,0 |
Inhibitorvielas/ Antibiotikas | Nav pieļaujamas |
Mikrobioloģiskie rādītāji:
Baktēriju kopskaits KVV/1ml | < 100 000 |
Enterobacteriaceae skaits KVV/1ml | <10 |
Koliformas, KVV/ml | <10 |
Listeria monocytogenes, 25 ml | Nav pieļaujamas |
Salmonellas spp., 25 ml | Nav pieļaujamas |