Vājpiena koncentrāts tiek iegūts apgrieztās osmozes ceļā, koncentrējot vājpiena sausnu un daļēji atdalot ūdeni.

Vājpiena koncentrātu izmanto piena un gaļas produktu, konditorejas izstrādājumu, un piena dzērienu ražošanā.

Kvalitātes rādītāji:

Ķīmiskie rādītāji:

Tauki % max 0,3
Olbaltumvielas % min 6,5
Olbaltumvielu saturs sausnā % min 34
Skābums pH min 6,3
Sausna % min 19,0
Inhibitorvielas/ Antibiotikas Nav pieļaujamas

Mikrobioloģiskie rādītāji:

Baktēriju kopskaits KVV/1ml < 100 000
Enterobacteriaceae skaits KVV/1ml <10
Koliformas, KVV/ml <10
Listeria monocytogenes, 25 ml Nav pieļaujamas
Salmonellas spp., 25 ml Nav pieļaujamas