Baltic Dairy Board vājpiens tiek iegūts svaigpienu saparējot un no tā atdalot piena taukus.
Vājpienu izmanto, lai ražotu piena produktus ar samazinātu tauku saturu, piemēram, vājpiena biezpienu, skābpiena dzērienus, vājpiena sieru un kazeīnu.
Kvalitātes rādītāji:
Sensorie rādītāji:
Krāsa |
Balta ar viegli zilganu nokrāsu |
Garša/ Smarža |
Tīra, raksturīga pasterizētam vājpienam, bez blakus piegaršām un smaržām |
Konsistence |
Viendabīgs šķidrums bez nogulsnēm, mehāniskiem piemaisījumiem |
Ķīmiskie rādītāji:
Tauki % |
max 0,08 |
Proteīns % |
min 3,1 |
Blīvums (pie 200C temp.) kg/m3 |
1030 – 1035 |
Fosfotāzes tests |
Negatīvs |
Skābums, pH |
6,50 – 6,80 |
Titrējamais skābums, 0 T |
16 – 18 |
Inhibitorvielas/ Antibiotikas |
Nav pieļaujamas |
Mikrobioloģiskie rādītāji:
Baktēriju kopskaits KVV/1ml |
≤ 50 000 |
Enterobacteriaceae skaits KVV/ml |
<10 |
Koliformas, KVV/ml |
<10 |
Salmonellas spp., 125 ml |
Nav pieļaujamas |
Listeria monocytogenes, 125 ml |
Nav pieļaujamas |
Par produkcijas pārdošanu lūdzu sazinieties ar
