Baltic Dairy Board vājpiens tiek iegūts svaigpienu saparējot un no tā atdalot piena taukus.

Vājpienu izmanto, lai ražotu piena produktus ar samazinātu tauku saturu, piemēram, vājpiena biezpienu, skābpiena dzērienus, vājpiena sieru un kazeīnu.

Kvalitātes rādītāji:

Sensorie rādītāji:

Krāsa Balta ar viegli zilganu nokrāsu
Garša/ Smarža Tīra, raksturīga pasterizētam vājpienam, bez blakus piegaršām un smaržām
Konsistence Viendabīgs šķidrums bez nogulsnēm, mehāniskiem piemaisījumiem

Ķīmiskie rādītāji:

Tauki % max 0,08
Proteīns % min 3,1
Blīvums (pie 200C temp.) kg/m 1030 – 1035
Fosfotāzes tests Negatīvs
Skābums, pH 6,50 – 6,80
Titrējamais skābums, 0 T 16 – 18
Inhibitorvielas/ Antibiotikas Nav pieļaujamas

Mikrobioloģiskie rādītāji:

Baktēriju kopskaits KVV/1ml ≤ 50 000
Enterobacteriaceae skaits KVV/ml <10
Koliformas, KVV/ml <10
Salmonellas spp., 125 ml Nav pieļaujamas
Listeria monocytogenes, 125 ml Nav pieļaujamas

Par produkcijas pārdošanu lūdzu sazinieties ar